Welkom op de kraamafdeling van campus Sint-Vincentius

Verblijfsduur na een bevalling

De overheid verkortte onlangs de verblijfsduur in het ziekenhuis na een bevalling. Vanaf 18 juni 2015, 7 uur mogen alle moeders die vaginaal bevallen 3 nachten blijven te tellen vanaf de geboorte en niet meer vanaf het opname uur. Ontslag steeds om 14 uur.
Voor moeders die bevallen met een sectio (keizersnede) blijft dezelfde regeling als voorheen, nl. 5 nachten vanaf het opname uur en ontslag voor 14 of voor 22 uur afhankelijk van het uur van de opname.

Wenst u thuisbegeleiding door een vroedvrouw? Klik dan hier voor meer informatie.

Welkom op onze kraamafdeling

Op onze kraamafdeling kunt u zo natuurlijk mogelijk bevallen in een moderne omgeving. In het verloskwartier houden wij rekening met uw idee over bevallen.

Borstvoeding is het natuurlijke vervolg op een zwangerschap en bevalling. Omwille van ons borstvoedingsbeleid behaalden wij het label van 'babyvriendelijk ziekenhuis'. Dit label werd ons toegekend door het Babyvriendelijk Ziekenhuisinitiatief.

Op de kraamafdeling beschikken alle kamers over modern comfort. De gynaecologen, kinderartsen en vroedvrouwen staan er dag en nacht klaar voor u en uw baby.

Aarzel niet om hen aan te spreken als u vragen heeft.

Bekijk hier de reportage op ATV over natuurlijk bevallen in campus Sint-Vincentius.

Virtuele rondleiding

U kunt hier de virtuele toer van de kraamafdeling downloaden in pdf.

Zowel u als uw baby krijgen vanaf opname tot uw ontslag een identificatiebandje in een zacht materiaal aan. Zo weten we steeds wie u bent.

We willen weten wie u bent

U verdient enkel de beste en de juiste zorg. Daarom is het belangrijk dat we steeds weten wie u bent. Van bij uw opname tot bij uw ontslag krijgen u en uw baby een bandje met uw identificatiegegevens.

Let erop dat deze gegevens juist zijn en dat u het bandje steeds rond de arm of enkel draagt. Deze identificatiebandjes zijn gemaakt uit een zacht materiaal. Uw baby ondervindt hiervan geen hinder en het bandje mag enkel tijdens het geven van een bad worden uitgedaan. Komt het bandje vanzelf los, vraag dan meteen een nieuw aan uw verpleegkundige.

Omdat we vergissingen willen vermijden, controleren we regelmatig uw identiteit en die van uw baby. Bij elke zorg die we u toedienen, vragen we om uw naam en geboortedatum. Ook in de operatiekamer gaan we alles zorgvuldig na.