Natuurlijk bevallen

bevallingsruimte in kraamafdeling

Op onze kraamafdeling kunt u zo natuurlijk mogelijk bevallen in een moderne omgeving. In het verloskwartier houden wij rekening met uw idee over bevallen. Om optimaal te kunnen onspannen, kunt u gebruik maken van onze zitballen, relaxatiebaden en relaxerende muziek die u zelf kunt meebrengen. U kiest zelf in welke houding u wil bevallen, we hebben bijvoorbeeld ook een baarkruk.

Wij willen u graag informeren over de voor- en nadelen van een epidurale verdoving, zodat u een bewuste keuze kan maken. Het is niet de bedoeling u een keuze op te dringen, u kunt ook tijdens de arbeid nog altijd uw mening herzien.

Ook wanneer de gynaecoloog beslist dat uw kindje via een keizersnede ter wereld zal komen, doen wij er alles aan dit voor de baby zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. De partner is aanwezig in het operatiekwartier en de mama krijgt een plaatselijke verdoving zodat ze de geboorte bewust kan meemaken. Alleen in dringende gevallen wordt de moeder volledig verdoofd en kan de partner niet aanwezig zijn. Na de geboorte brengen we de baby onmiddellijk bij mama. Afhankelijk van de toestand van de moeder en van de bestaffing op het verloskwartier blijft de baby huid-op-huid bij de mama. Daarna wordt de baby huid-op-huid bij de papa gelegd en naar het verloskwartier gebracht. Zodra de mama weer naar de kraamafdeling mag, leggen we haar baby meteen terug bij haar.