Consultatie vroedvrouw

In ons ziekenhuis heeft u ook de mogelijkheid om op consultatie te gaan bij een vroedvrouw. U en uw partner zijn voor de bevalling van harte bij haar welkom.

De vroedvrouw geeft u een heleboel informatie over het verloop van de zwangerschap en de bevalling. Meer bepaald over de mogelijkheden rond pijnbehandelingbij arbeid en bevalling, de verschillende bevallingshoudingen, wat er gebeurt na de bevalling, de voeding van uw kindje, enz.

Zij neemt ook uw parameters zoals bloeddruk en gewicht op, voert een urineonderzoek uit en beluistert de harttonen van uw kindje. U kunt vanzelfsprekend ook met al uw vragen bij haar terecht. Bij een specifiek probleem verwijst de vroedvrouw u door naar een arts.

De vroedvrouwconsultatie werkt nauw samen met de gynaecologen van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius.

Hoe maakt u een afspraak?

Consultatie gynaecologie: tel. 03 283 15 15.

Wanneer?

Maandag & dinsdag tussen 9 en 17 uur.
Donderdag tussen 9 en 13 uur.

Het nest

Met Het nest bieden we u de mogelijkheid om de komst van uw kindje optimaal voor te bereiden.
Iedere ouder wenst het beste voor haar/zijn kind. Uit ervaring weten we dat sommige ouders hierbij ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom biedt GZA Ziekenhuizen campus Sint-Vincentius u de mogelijkheid om problemen te bespreken tijdens een consultatie bij de vroedvrouw. Samen met u zal de vroedvrouw een organisatie of een persoon trachten te vinden die ondersteuning biedt voor het specifieke probleem.

Daarnaast geeft deze vroedvrouw ook informatie rond zwangerschap, arbeid en bevalling en biedt zij een antwoord op alle vragen hierrond.

Meer informatie vindt u in onze brochure.

Een afspraak maken?

U kunt ons bellen voor een afspraak op 03 283 15 15.
U mag ons ook mailen en dan nemen wij met u contact op: vrvr.sv(at)gza.be

Consultatie vroedvrouwen: volg route 72 - verdieping 2.