Hoe vaak en hoe lang?

aangelegde baby

Hoe vaak en hoe lang?

Telkens wanneer de baby erom vraagt. De eerste dagen kan dat 8 tot 12 keer per dag zijn (het mogen ook korte voedingsmomenten zijn). Hoe vaker, hoe meer melk wordt aangemaakt. Dit is belangrijk want de ontwikkeling van de borsten gaat verder na de zwangerschap in de eerste dagen en weken. Hoe vaker u aanlegt, hoe groter de invloed op de toekomstige melkproductie.

Meestal wil een baby in de eerste weken om de 2 à 3 uur gevoed worden, rekenend vanaf het begin van de ene voeding tot aan het begin van de volgende. Dat wil zeggen dat er veel tijd naar de voedingen zal gaan in die eerste weken en dat u de tussenliggende tijd het best goed gebruikt om te eten, te drinken, te rusten of te slapen.

De baby zal met de tijd steeds efficiënter gaan drinken en ook stilaan grotere hoeveelheden kunnen verwerken, zodat er wat meer tijd tussen de voedingen kan komen. De baby zal een eigen ritme ontwikkelen, afhankelijk van zijn behoeften en temperament. Zie de eerste weken als oefenweken voor u en uw baby en gun uzelf de nodige rust.

De eerste 6 levensmaanden heeft een baby geen andere voeding of drank nodig. Borstvoeding bevat alles dat nodig is voor een optimale groei en ontwikkeling. Ook daarna, als hij mee vaste voeding gaat eten, blijft moedermelk een ongeëvenaarde bron van voedingsstoffen en antistoffen.